Vende dhe Udhetime

Ngjitja e në ‘portën e parajsës’ në Kinë (VIDEO)

Mali Tianmen është një nga malet me peizazhet me spektakolare në botë. Por mali Tianmen nuk është vetëm një mrekulli e natyrës, por edhe një mrekulli i dorës së njeriut. Në këtë mal janë të paktën 4 mrekulli të inxhinierisë botërore.

Në të është ndërtuar një teleferik 1 7, 455 metra i gjatë me kulla të ndërtuara në maja të pjerrëta.

Rruga është e gjatë 211 kilometra me 99 kthesa. Por ajo që është më e bukur nga ky mal është shkëmbi rreth 355 m të lartë, i cili është i çarë nga një vrimë me dimensione gjigande e shkaktuar nga erozioni. Rruga për të shkuar në këtë shkëmb është e ndërtuar me një shkallare gjigante, e cilësuar ndryshe edhe si shkalla për në portën e parajsës.


Copyright © Gazeta “Si”Më Shumë