Vende dhe Udhetime

Nga Ksamili në Korfuz, me not në gjurmën që merrte jetën e të rinjve në komunizëm (VIDEO)

Është mbajtur edhe këtë vit maratona me 70 notarë që garuan për të kaluar me not ngushticën nga Ksamili në Korfuz.

Në maratonën 2 milje të gjatë morën pjesë notarë nga shumë vende të botës, deri nga Australia e largët.

Ky ishte edicioni i dytë i kësaj maratone që si qëllim primar të saj ka promovimin e turizmit në këtë pjesë të rivierës shqiptare.

Nisja e notarëve u bë nga vendi i quajtur “Pema e Thatë” dhe ata kaluan në pjesën më të ngushtë mes Ksamilit dhe Korfuzi. Kjo maratonë noti është edhe një homazh për të gjithë ata të rinj që humbën jetën në këtë ngushticë, në përpjekje për t’ju arratisur regjimit komunist.

Më Shumë