Lajme

Në radhë për një palë të brendshme… Foto që na kthejnë pas në kohë

Të gjithë e kujtojnë eksodin dhe krizën në të cilën u gjend Shqipëria pas rrëzimit të diktaturës, por të pakta janë momentet e fotografuara që kanë fiksuar sfidat e përditshme të qytetarëve pas rënies së sistemit komunist.

Qytetarët që rrinin në radhë për të një palë të mbathura, të tjerë që prisnin të dëshpëruar përpara ambasadave, të tjerë që mundoheshin të dilnin nga skamja duke siguruar bukën e përditshme.

Këto fotografi të rralla janë realizuar nga fotografi grek Nikos Ekonomopoulos gjatë viteve 1991, kur diktatura kishte ‘vdekur’ dhe Shqipëria kishte hapur një kapitull të ri të saj.

Pas 45 vitesh komunizëm, kishte nisur dhe eksodi i madh i shqiptarëve drejt vendeve të Evropës, por në vend mbizotëronte varfëria, pasiguria dhe skamja.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë