Art dhe Kulture

Në izolim, por jo të izoluar. 10 muze për t’u vizituar nga shtëpia

Meqënëse këto ditë do të duhet t’i kalojmë në shtëpi për të mirën e përbashkët, nuk mund ta shpenzojmë duke u endur në shtëpi dhe duke ngrënë.

Bota virtuale na ndihmon që disa prej aktiviteteve që mund ti kryenim në lëvizje, mund ti zhvillojmë edhe në shtëpi.

Ne ju sugjerojmë një aktivitet intersant që mund të shfrytëzohet brenda mureve të shtëpisë: vizita nëpër muzetë më të bukur të botës duke qendruar shumë komodë në divan.

Janë gjithmonë e më shumë strukturat muzeale që ofrojnë guida të vërteta virtuale ose që vendosin online koleksionet e tyre.

Më poshtë ne po ju rendisim disa prej tyre, më interesantët në botë.

1. Galeria e Brera – Milano

2. Galeria e Uffizi – Firenze https://www.uffizi.it/mostre-virtuali

Imazhe me rezolucion të lartë të kryeveprave të ekspozitave virtuale, të disponueshme

3. Musetë e Vatikanit – Romë http://www.museivaticani.va/content/museivaticani/en.html

4. Muzeu Arkeologjik – Athinë

Një kokë unike e një gruaje, ndoshta një perëndeshë ose një sfinkë, një nga shembujt e paktë të artit plastik monumental mikenas. Nga zona e Qendrës së Kultit në akropolin në Mycenae. Shekulli XIII para Krishtit

Galleri fotografike online

5. Prado – Madrid

6. Louvre – Paris

Tur virtualë online

7. Muzeu Britanik – Londër

8. Muzeu Metropolitan – New York

9. Hermitage – San Pietroburgo

10. National Gallery of art – Washington

Më Shumë