Para

Mos mbani më kartëmonedha të vjetra: Mund t’i këmbeni deri më 31 dhjetor në bankat tregtare

Nga Gazeta 'SI' - Banka e Shqipërisë ka njoftuar se qytetarët që kanë ende kartëmonedha që kanë dalë nga qarkullimi kanë kohë deri në fund të muajit t’i këmbejë ato.

Kartëmonedhat, siç quhen, pa kurs ligjor do të mund të këmbehen në çdo sportel të bankave tregtare me vlerën momentale të saj. Ato nuk janë më në qarkullim pas hedhjes në treg të versionit të ri të tyre. Ndryshimet vërehen që nga materiali e deri tek figura historike që përfaqësojnë. P.sh dikur në letër dhe me figurën e Fan S. Nolit, 100 lekëshi është tashmë monedhë me imazhin e mbretëreshës Teutë.

Kartëmonedhat që do të mund të këmbehen:

  1. 100  Lekë, emetim i vitit 1996, imazhi i Fan S. Nolit
350al100fannoli xxx 4829 9759
350100 leke fan noli
  1. 100 Lekë, emetim i viteve 1993, 1994, 1996, imazhi i Luftëtarit Kombëtar 350100 leke luftetari kombetar350100 leke luftetrai kombetar
  2. 200  Lekë, emetim i viteve 1992, 1994, 1996, imazhi i Ismail Qemalit  3501 9761 (200 leke ismail qemali)350 200 leke ismail qemali
  3. 500 Lekë, emetim i viteve 1991,1992,1993,1996,1997, imazhi i vajzës me lule dielli350 500 leke lulediellli front350 500 leke luledielli
  4. 500 Lekë, emetim i viteve 1992, 1994, 1996, imazhi i Naim Frashërit
350 2 9710 (500 leke naim frasheri)
350 1 9709 (500 leke naim frasheri)
  1. 1000 Lekë, emetim i viteve 1992,1994,1995,1996, imazhi i Skënderbeut
3502 9711 (1000 leke skenderbeu)
3501000 leke 1992 para 9712 (skenderbeu)

Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë