Politike

Mogherini: Pres hapjen e negociatave me Shqipërinë dhe Maqedoninë

Përfaqësuesja e Lartë e Bashkimit Europian, Federica Mogherini është shprehur se pret që Shqipëria dhe Maqedoina e Veriut të hapin negociatat për integrimin këtë verë me BE.

Gjatë seancës plenare të Komitetit të Parlamentit Evropian për Punë të Jashtme (AFET), ajo theksoi se Ballkani është në Europë kur të shihet harta e Evropës, ndaj vendet e këtij rajoni e kanë vendin aty ku duhet.

“Kur të shikoni në hartën e Evropës, shihni se Ballkani është në Evropë. Prandaj, në vend të zgjerimit të fjalës, më pëlqen të them ribashkimin e Ballkanit me Evropën”, theksoi ajo, duke shtuar se beson se BE mund të përdorë maksimumin e ndikimeve të saj duke vepruar vazhdimisht.

Duke folur në takimin e përbashkët midis AFET dhe Delegacionit të PE në Asamblenë Parlamentare Euro-Amerikë Latine (DLAT), Mogherini shfrytëzoi mundësinë për të pranuar përsëri marrëveshjen e arritur mes Maqedonisë Veriore dhe Greqisë.

Mogherini njoftoi se, siç premtoi tashmë, ajo pret që Maqedonia Veriore dhe Shqipëria të hapin negociatat e pranimit në BE në qershor.

Para se të bëhej Përfaqësuese e Lartë e BE-së, ajo shërbeu si Ministre e Italisë për Punë të Jashtme dhe Bashkëpunim Ndërkombëtar.

 

Më Shumë