Vende dhe Udhetime

Lituani, gjobë për telefonin në rrugë

Një rregull i ri për lituanezët, tashmë qytetarët e këtij vendi nuk do të kenë mundësinë të përdorin celularët teksa janë në lëvizje në rrugë.

Ligji i ri u miratua pak ditë më parë nga qeveria, dhe qëllimi i këtij rregulli është të reduktojë aksidentet të ndodhura për shkak të përdorimit të celularit në rrugë.

Ligji  i ri do të hyje në fuqi muajin e ardhshëm, dhe çdo qytetar që do të kapet me telefon në dorë do të përballet me një gjobë prej 40 euro.

Vitin e kaluar, 68 këmbësorë bënë aksident me makinë ose me motiçikleta në Lituani, ku shkak u bë përdorimi pa kriter i telefonit në rrugë. Shkalla e vdekjeve të këmbësorëve në Lituani renditet në vendin e tretë në Bashkimin Europian, duke lënë pas Rumaninë dhe Letoninë, sipas të dhënave të fundit zyrtare.


Copyright © Gazeta “Si”Më Shumë