Rend dhe Ligj

Lidhjet e paligjshme në rrjetin e ujësjellësit, UKT ndjek penalisht abuzuesit

Pas identifikimit të dy lidhjeve të paligjshme të kryera në tubacionet kryesore të furnizimit me ujë, njëra prej të cilave nga një subjekt familjar, Policia e Shtetit Shtetit po kryhen të gjitha procedurat e nevojshme për ndjekjen penale të rastit flagrant.

Katër grupet e Task-Forcës në kryeqytet, mbrëmjen e djeshme kanë qenë linjat kryesore të transmetimit që kalojnë në zonën e Lanabregasit.

“Në zonën e Lanabregasit kalojnë tubacione kryesore të furnizimit me ujë, në të cilat dyshohet se mund të ndodhë dhe mbushja e boteve të ujit, për tu shitur pastaj tek qytetarët në mënyrë abuzive. Për kryerjen e këtij aksioni nismës së Ujësjellësit i është ofruar edhe mbështetja e Policisë së Shtetit.Deri tani janë kryer 23 010 verifikime në terren, të fokusuar kryesisht në linjat e furnizimit me ujë, debi të mundshme të akumuluara si dhe mënjanimin e ndërhyrjeve në ujëmatës, ndërkohë që numri i të shoqëruarve ka mbërritur në 53 konsumatorë kryesisht privatë”, thuhet në njoftimin zyrtar.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë