Vende dhe Udhetime

Kur bukuria prek qiellin – Malet më të pazakontë

Këta male me pamje të pazakontë ndodhen anembanë botës. Sezoni turistik i dimrit po vjen dhe këto male janë destinacione perfekte për ata që kanë pasion turizmin malor.

Alpamayo, Peru – Ky mal është i mbuluar nga një pikë tepër i pjerrët i mbuluar me akullt. Nga kënde të caktuara, forma piramidale është formuar pothuajse e përkryer.

Matterhorn, Zvicër– Kjo është një nga ato male me portret e me një profil të njohur. Alpet zvicerane janë të pabesueshme, por Matterhorn është ndoshta më i famshëm. Profili i mprehtë i mal dhe kreshtat janë ato që e bëjmë akoma më të veçantë këtë mal.

Ama Dablam, Nepal – Është një pikë madhështore që përmban kënde të mprehtë. Bora ka shërbyer vetëm për të nxjerrë në pah këto diversione habitshme gjeometrike dhe të tërheqë vëmendjen për arkitekturën pabesueshme natyrore.

Denali, Alaska –  Nëse kërkoni një mal mund t’ju impresionojë me madhësinë e tij, duhet të udhëtoni për në Denali të Alaskës. Denali nuk është mali më i lartë në planet mbi nivelin e detit (që është mali Everest), por është më i larti i matur me baza në samit.

Tre Cime Di Lavaredo, Itali –Këto janë tri majat të dala drejt deri nga toka si kullat. Në të vërtetë në distancë, ata do të mund të jetë e gabuar me të lashtë, e madhe. 

Kirkjufell, Islanda –Këto tri majat janë një formacion krejtësisht të natyrshme, pavarësisht pamjen e tyre të pazakontë, dhe janë sigurisht disa prej maleve më të habitshme në planet.

Mount Fuji, Japoni – Është një nga malet më të famshëm dhe më të njohur në të gjithë botën. Eshtë një nga peizazhet relativisht më të sheshtë përreth, duke e bërë pamjen e tij të duket më shumë se dramatik. 


Copyright © Gazeta “Si”Më Shumë