Vende dhe Udhetime

Kulla e Dragoit, tempull apo park lojërash? (VIDEO)

Në qytetin Nakhonpathom, i vendosur 50 kilometra në perëndim të kryeqytetit të Tajlandës, Bangkok është një tempull i njohur për turistët ‘Wat Samphan’. Ndryshe njihet si Tempulli i Dragoit.

Kjo ndërtesë rozë është e lartë 50 metra e ndërthurur me një dragua gjigant mitik. Trupi i dragoit shërben edhe si një shkallë spirale për të arritur deri në majën e tempullit.

“Wat Sampran” është një tempull origjinal Budist me një ndërtesë 17 katëshe. Nga një distancë e largët kjo ndërtesë mund të ngjajë me kullat e Disneyland dhe shumë pak mund ngjasojë me një tempull fetar.

Tempulli nuk është i përfshirë në guidat kryesorë turistikë të Tajlandës dhe për këtë arsye nuk është aq e thjeshtë për të gjetur rrugën drejt tij.


Copyright © Gazeta “Si”Më Shumë