Lajme

KPA lë në fuqi vendimin, shkarkohet gjyqtarja Alma Liçaj

Kolegji i Posaçëm i Apelimit (KPA) ka lënë në fuqi vendimin e shkarkimit të gjyqtares Alma Liçaj nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit.
Trupi gjykues i KPA-së, i përbërë nga Luan Daci kryesues, Natasha Mulaj relatore dhe anëtarët Albana Shtylla, Rezarta Schuetz, Sokol Çomo, vendosi përfundimisht shkarkimin e Alma Liçaj, e cila ishte kryetare e Gjykatës së Apelit në Vlorë.
Gjyqtarja Liçaj është akuzuar për fshehje dhe mungesë burimesh financiare për pasurinë e saj që përbëhet nga një shtëpi dhe 5 apartamente në Vlorë dhe Tiranë.
Alma Liçaj e ka nisur karrierën në sistemin e drejtësisë në vitin 2000. Rreth 10 vjet, Liçaj ka punuar si gjyqtare në Gjykatën e Shkallës së Parë të Vlorës, ndërsa në vitin 2009 u komandua si kryetare e Gjykatës së Apelit të Vlorës, detyrë në të cilën u emërua më pas.

Alma Liçaj ishte gjyqtarja që shpalli të pafajshëm kryebashkiakun e Vlorës, Shpëtim Gjikën.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë