Lajme

Konfirmohen dy gjyqtarë dhe një prokuror

Mëngjesin e sotëm u morën tre vendime nga Komisioni i Pavarur i Kualifikimit.

Është konfirmuar në detyrë gjyqtari i Gjykatës së Krimeve të Rënda, Dritan Hallunaj si dhe Brunilda Kadi e Gjykatës së Tiranës.

Gjyqtari Dritan Hallunaj doli para trupës gjykuese ditën e djeshme. Në raportin e ILDKPI-së, rezultonte se deklarimi i pasurive të gjyqtarit Hallunaj ishte i saktë dhe nuk kishte konflikt interesi.

Për sa i përket pastërtisë së figurës, KPK shqyrtoi raportin e DSIK, ku thuhet se Hallunaj është i pastër dhe s’ka problem apo kontakte me krimin e organizuar.

Ndërsa gjyqtarja Brunilda Kadi doli para trupës gjykuese të Komisionit të Pavarur të Kualifikimit ditën e hënë. Pas verifikimit të thelluar nga KPK në të tria shtyllat, gjyqtarja Kadi doli e pastër, pa fshehje pasurie apo deklarim të rremë.

DSIK nga ana tjetër, specifikoi gjithashtu se Kadi ishte e përshtatshme për detyrën.

Gjithashtu KPK konfirmon në detyrë edhe prokurorin e Krimeve të Rënda, Besnik Muçi.

Muçi është shprehur se ka qenë një proces korrekt, emocionues dhe i vështirë.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë