Lajme

Vettingu, ankimohet vendimi për gjyqtaren Brati

Komisioneri publik ka ankimuar vendimin në KPA për gjyqtaren e Tiranës, Alma Bratin.

Sipas Komisionerit Publik, hetimi i KPK-së për Bratin nuk është i plotë. Faktet për rikonfirmimin në detyrë nuk janë të mjaftueshme.

Alma Brati, gjyqtare e Gjykatës së rrethit Gjyqësor Tiranë, është konfirmuar në detyrë më datë 5 korrik. Trupa e Komisionit të Pavarur të Kualifikimit e përbërë nga Pamela Qirko dhe Lulzim Hamitaj vlerësuan pozitivisht tre komponentët, atë të pasurisë, aftësitë profesionale dhe ato morale për Bratin. 

Në raportin e ILDKPKI-së, thuhej se Brati nuk kishte fshehur pasurinë, dhe nuk ishte në konflikt interesi. KPK ka hetuar veçmas për pasurinë e gjyqtares dhe nuk ka konstatuar fshehje pasurie, çka përkonte me raportin e ILDKPKI-së.

Alma Brati është kandidate për anëtare të Këshillit të Lartë Gjyqësor.


Copyright © Gazeta “Si”Më Shumë