Vende dhe Udhetime

Këto qytete do të kenë më shumë vende pune në 2019

Sipas një studimi të ri të publikuar nga Manpower Group, 23 për qind e punëdhënësve të SHBA presin të rritin fuqinë punëtore deri në mars. Kjo është një nga synimet më të fuqishme të punësimit në vite, sipas firmës së tretë më të madhe të personelit në botë, që kreu më shumë se 12,500 intervista për të vlerësuar tendencat e punësimit në 2019.

Dhe ky trend nuk ka gjasa të ngadalësojë, pavarësisht paqartësive rreth rritjes globale. Ekspertët parashikojnë që shkalla e ulët e punësimit prej gati 50 vjetësh do të shkojë në një nivel prej 3.7 përqind, nëse nuk do të bjerë më tej.

Studimi zbuloi se në 13 sektorët e industrisë kombëtare, punëdhënësit parashikuan një rritje të pagave gjatë tremujorit të parë të vitit 2019, të udhëhequr nga transporti dhe shërbimet (28 përqind), kohën e lirë dhe mikpritjen (27 përqind), dhe profesionistët dhe bizneset (25 përqind).

Megjithëse shumica e punëdhënësve pritet të rritin fuqinë punëtore deri në fund të marsit, disa zona janë më premtuese se të tjerat, sa i përket disponueshmërisë së vendeve të punës.

Florida që udhëhoqi e para në këtë studim, duke hedhur katër vendet e para. Deltona, Cape Coral, Tampa dhe Jacksonville (që lidhen me Raleigh, Karolinën e Veriut), me rreth 37 për qind, 32 për qind, 31 për qind dhe 29 për qind, sipas studimit. Porti i Veriut, ndërkohë, mori vendin e 8-të, me një parashikim neto të punësimit prej 25 përqind.

Nëse Shteti Sunshine nuk është për ju, ka mundësi të tjera: Boise City, Idaho erdhi në Nr. 5, në 28 për qind, e ndjekur nga Chattanooga, Honolulu në Nr. 6, me 27 për qind. San Jose, Texas, ndërkohë, fitoi vendin e 7 me 26 për qind. Foxbusiness

 

Më Shumë