Treg

Itali, 20,000 kompani dhe 50,000 punonjës të modës në rrezik deri në fund të vitit

“Deri në fund të vitit 2020 ne presim mbylljen e 20 mijë kompanive dhe humbjen e 50 mijë vendeve të punës”. Kjo u deklarua nga presidenti i Federatës Italiane të Modës, Renato Borghi, gjatë një seance në komisionin e aktiviteteve të prodhimit në Dhomë në parlament.

Borghi, duke përshkruar situatën e vështirë në sektor, i kërkoi ligjvënësve të siguronte kompensim edhe për aktivitetet e vendosura në zonat portokalli dhe të verdha. “Mbyllja e dyqaneve në orën 6 të pasdites, kohë e  cila është saktësisht në orët e blerjes pasi njerëzit kanë mbaruar punën, ka efekte të konsiderueshme,” tha ai. “Kompensimi i diferencuar duhet të vlerësohet për aktivitetet në zonat portokalli dhe të verdha” tha ai, duke nënvizuar gjithashtu se parametri i kompensimit për sektorin e modës “nuk mund të jetë muaji prill, sepse në verë rrobat janë më të lira për shkak të copave të lehta. ndërsa në dimër konsumatorët bëjnë blerje me më shumë rëndësi dhe vlerë ”.

Prandaj, për presidentin e Federmoda, muaji i saktë i referencës është nëntori. Borghi gjithashtu kritikoi përdorimin e kodeve Ateco. Ndër kërkesat e ndërmarrjeve në sektor, Borghi mandej tregoi: “pezullimin e titujve të kredisë në 31 Mars 2021 dhe pezullimin e vlerësimeve të kompanive nga bankat”.


Copyright © Gazeta “Si”Më Shumë