Jete & Stil

Inteligjenca artificiale nuk duhet të lejohet të zëvendësojë papërsosmërinë e ndjeshmërisë njerëzore

Nga Arshin Adib-Moghaddam* - Në zemër të zhvillimit të AI(Inteligjenca artificiale) duket se është një kërkim për përsosmëri dhe mund të jetë po aq i rrezikshëm për njerëzimin sa ai që erdhi nga idetë filozofike dhe pseudoshkencore të shekujve 19 dhe fillimi i shekujve 20 që çoi në tmerret e kolonializmit, luftës botërore dhe Holokaustit. Në vend të një "gare" sunduese njerëzore, ne mund të përfundojmë me një makinë.

Dëshironi të VAZHDONI Së lexUARi artikullin?

Abonohu tani, është falas!

Më Shumë