Ekonomi

Inflacioni në rënie gjatë qershorit. Rriten çmimet në ushqime dhe transport

Indeksi i Çmimeve të Konsumit për muajin qershor 2021 u rrit me 1.6%, me një rënie të lehtë nga qershori i vitit të shkuar.

IÇK –ja që mat dhe inflacionin, nga maji në qershor ra me 0.8%.

Krahasuar me qershorin e 2020-s, rritja më e madhe e çmimeve vërehet në grupin e komunikimit me 2.8 %, pasuar nga grupet ushqime dhe pije joalkoolike me 2.7%, transporti me 2.5%, pije alkoolike dhe duhan me 1.7%.

Ditën e djeshme, Guvernatori i Bankës së Shqipërisë, z.Gent Sejko tha se rritja e çmimeve të konsumit dhe naftës janë thjeshtë të përkohshme dhe nuk do të qëndrojnë për shumë gjatë. Kjo gjë ka ardhur nga shpenzimi i shumave të mëdha nga konsumatorët.

Bankat qendrore botërore kanë paralajmëruar gjithashtu një nivel të lartë inflacioni të përkohshëm, të stimuluar nga shpenzimet post pandemike.


Copyright © Gazeta “Si”


Lajme të lidhura

Më Shumë