Treg

Industria globale e restoranteve në zgrip. Humbja gati 60%

Pandemia e koronavirusit (COVID-19) po shkakton dëme në rritje në industrinë globale të restoranteve. Për shkak të masave të distancimit social dhe kujdesit të përgjithshëm në vendet publike, konsumatorët po hanë gjithnjë e më pak jashtë shtëpisë, nëpër restorante.

 Sipas Open Table, që ka në platformën e saj mbi 60 mijë restorante, rënia vjetore e konsumatorëve për darka në restorante në të gjithë botën ishte mahnitëse, 59.86 përqind në 21 korrik 2020.

Në rrjetin OpenTable nëpër të gjitha kanalet: rezervime në internet, rezervime telefonike dhe drejtpërdrejt të dhënat krahasuese i referohen ditëve të matura krahasuar me të njëjtat ditë të një viti më parë. Për shembull: të martën e 21 korrikut 2020 me të martën e 21 korrikut 2019.

Janë marrë në konsideratë për analzië vetëm shtetet ose qytetet me 50+ restorante.

OpenTable është aktiv në më shumë se 80 vende, duke përfshirë Australinë, Kanada, Gjermani, Irlandë, Itali, Japoni, Meksikë, Hollandë, Spanjë, Mbretëria e Bashkuar dhe Shtetet e Bashkuara.

” Pandemia e COVID-19 ka detyruar restorantet të kufizojnë dhe ndryshojnë operacionet. Edhe ndërsa qytetet dhe shtetet fillojnë të rihapen, komuniteti ynë me afro 60,000 restorante vazhdon të përballet me sfida të pashembullt. “- thotë Open Table.

Kurse Technomic dove në të dhënat e saj globale për të treguar dëmet që ka shkaktuar COVID-19 në industrinë globale të restoranteve, hedh dritë mbi mënyrën sesi furnizuesit, operatorët dhe shpërndarësit mund të fillojnë të hartojnë nga rrugën e rimëkëmbjes.

Ekspertët e Technomic dove parashikojnë që biznesi global i restoranteve do të humbasë gati 600 miliardë dollarë nga shpenzimet e konsumatorëve në vitin 2020, një humbje prej 25% -30% të shitjeve totale të restoranteve në krahasim me 2019. Rritja ekonomike parashikohet të kthehet në 2021, por ka gjasë jo deri tremujorin e dytë  ose pak më vonë.

Restorantet me shërbim të plotë pritet të shohin një ndikim shumë më të madh se shërbimi i kufizuar. Zinxhirët kryesorë globalë mund të vazhdojnë të marrin pjesë nga lojtarët më të vegjël, më tepër lokalë dhe të përshpejtojnë "globalizimin" e industrisë, veçanërisht në hapësirën me shërbime të kufizuara.

Ndikimi i pandemisë ndryshon në rajone të ndryshme:

Ekonomitë aziatike e adresuan pandeminë më herët në vitin 2020 dhe morën goditjen në tremujorin e parë dhe të dytë, por restorantet aktualisht janë shumë më mirë atje se në pjesët e tjera të botës

SHBA-të patën më shumë sukses duke u mbështetur në shitjet dilivery më shumë sesa Europa, ku shumë vende u detyruan për një mbyllje të plotë të aktivitetit të restorantit me urdhër të qeverisë.

Europa pritet të përballet me sfida të mëtejshme pasi turizmi do të bierë në verë dhe në vjeshtë të vitit 2020.

"Industria e restoranteve ka marrë një goditje të madhe në një shkallë globale, duke bërë që operatorët të përdorin kreativitetin në promovime dhe të rinovojnë menutë e tyre," shpjegon David Henkes, drejtori i lartë në Technomic. "Në drejtim të rihapjes dhe rimëkëmbjes, ne parashikojmë që do të ketë katër faza që industria do të përjetojë: mbijetesa, fillimi, forcimi dhe rritja. Do të duhen vite me radhë që industria të kalojë nëpër këto faza dhe restorantet tia dalin, si dhe të ndryshojnë sipas tregut, por kjo kornizë duhet të konsiderohet si pikë fillestare për çdo kompani që ndërton një plan të rimëkëmbjes për biznesin e tij. "/ Open Table & Technomic


Copyright © Gazeta “Si”


Lajme të lidhura

Më Shumë