Politike

Hajdari: Meta në konflikt interesi? Pse e zgjodhët. Ju do t’i shtyni zgjedhjet

Deputetja e opozitës Rudina Hajdari gjatë diskutimit të saj në Parlament akuzoi mazhorancën socialiste se ishte ajo që e zgjodhi Metën si president, edhe pse e dinin mirë se bashkëshortja e tij është kryetarja e LSI-së. “Pika e dytë që dua të ngre: Më falni president nëse gruaja juaj është palë e opozitës dhe kjo palë ka ngritur këtë padi, është pjesë e këtij konflikti nuk është ky konflikt i pastër personal? Unë ngre pyetjen ju përgjigjuni, qytetarët duhet të përgjigjen për këtë, ai duhet të ulet me palët, Kryemadhi është bashkëkryetare e opozitës, duhet të ulet edhe më të, a nuk ishte ky pikërisht debati që u bë kur zoti Meta u zgjodh po nga ky Parlament, që e zgjodhi me vota, pse e zgjodhët? Për një fakt të vetëm se donit të zgjasnit jetëgjatësinë e tij politike, të fuqizonit pozitën e LSI. A nuk ishte presidenti atëherë në konflikt interesi kur zgjodhi gruan e tij kryetare të LSI, pse nuk bëtë mocion në atë kohë, e të thonit prit, se kjo nuk bëhet? Pra ju, maxhoranca u bë palë me LSI me opozitën, bëtë marrëveshje, që të zgjasnit pushtetin tuaj, se nuk ju intereson fare ca bëhet me Shqipërinë”, deklaroi Hajdari.

Sipas demokrates rezoluta e sotme është nul dhe që bëhet për presione. “Sot para nesh kemi një rezolutë që nuk ka ndonjë vlerë juridike, është rezolutë që për mendimin tonë ngre presion, shantazh ndaj presidentit, por dua ta filloj fjalën time duke arsyetuar pse mendojmë ne ky akt i presidenti është që ne vetëm mund ta konstatojmë si kuvend i Shqipërisë. Gjykimi mbi vendimin e Presidentit e merr vetëm Gjykata Kushtetuese dhe duhet të jemi shumë të qartë me qytetarët shqiptarë. Fakti që Presidenti nuk dha datë tjetër, unë nuk bëj dot vendime që të them që Presidenti ka bërë akt të rëndë apo të lehtë, ta vendosë kushtetuesja, por unë ngre pikëpyetje?”, theksoi Hajdari.

Ndërsa kontestoi dekretin duke theksuar se “Presidenti mund të vendosë dhe të nxjerrë një dekret për kthimin e dënimit me vdekje. Çfarë do të ndodhë, mendoni se gjykatat do ta zbatojnë atë menjëherë?”.

Hajdari në fjalën e saj theksoi se zgjedhjet do të shtyhen me një muaj. “Këtu do të jemi dhe kemi për ta parë, e gjitha kjo bëhet që ju të tre bashkë të uleni në një tavolinë dhe të vendosni jo për popullin, por për hir të interesave tuaja. Vetë e çuat në këtë derexhe. Ne nuk duam më krizë, s’duam destabilitet. E vetmja pyetje që i bëj vetes. A ia vlejti barra qiranë? Po pse bëhet kjo? Që këta të ulen të bëjnë një marrëveshje, me qëllim zgjatjen e pushtetit të tyre. Kaq është. Është koha që populli shqiptar ti mbyllë perden kësaj faqeje të errët që të mos vijë më kurrë. Faleminderit dhe shpresoj që shqiptarët më kanë dëgjuar”, mbylli fjalën e saj deputetja demokrate.

 

Më Shumë