Treg

Grafiku i Ditës, lulëzimi i tregut të luleve

Vetëm muajin e parë të vitit tregatrët e luleve kanë importuar 51,3 mln lekë lule.

Të dhënat e doganave tregojnë se trendi i tregut 1 mld lekë është në rritje në Shqipëri. Me përjashtim të vitit 2013-të që ishte vit elektoral, tregu i luleve në Shqipëri ka ardhur duke lulëzuar.

Shqiptarët kanë qenë të apasionuar ndaj luleve prej shekujsh, por pas viteve 90” përdorimi i luleve ka ndryshuar.

Qytetarët i përdorin ato si dhuratë për festa të ndryshme, arredime të brendshme zyrash e shtëpish, etj.

Vendet nga ku bizneset shqiptare të luleve importojnë janë Italia, Greqia, Hollanda, SHBA-të, Polonia, etj.

Ndër lulet që importojmë dhe tregtohen në Shqipëri janë Tulipani, Gladiola, Fidani, Kalema Luleshtrydheje, bimë dekorative për ambiente, gonxhe Karafili etj.

Më Shumë