Keshilla

Formula e shkencëtarëve: Të gjithë mund të gjejmë partnerin ideal

Në vitin 1962, dy shkencëtarë zhvilluan një formulë dashurie me ndihmën e të cilave mund të krijohen çifte harmonike të burrave dhe grave të ndryshme. Formula u finalizua nga një shkencëtar i tretë që fitoi çmimin Nobel në vitin 2012.

Bright Side zbuloi se si të gjesh një partner të përshtatshëm pa tradhëtuar pritshmërite e tua.

Përcaktoni se cilat tipare të personit tjetër janë të rëndësishme për ju.

Ndani një copë letre në dy kolona. Në kolonën e parë, shkruani 5 tiparet që partneri juaj i mundshëm duhet të posedojë. Në kolonën e dytë, shkruani 5 tipare që nuk do të jeni në gjendje të qëndroni.

Zgjidhni ata që i plotësojnë këto kërkesa me 99%.

Ndër të gjitha ju duhet të zgjidhni personin më tërheqës dhe që është në përputhje me listën tuaj. Ndoshta, Lady Luck do të buzëqeshë dhe do të gjesh dashurinë e jetës suaj menjëherë. Gjëja kryesore është që ju duhet t'i përshtatni edhe pritjet e personit tjetër.

Çfarë duhet të bëni nëse jeni refuzuar:

Nëse jeni refuzuar nga personi juaj i zgjedhur, atëherë zgjidhni personin tjetër që ju pëlqen dhe që zotëron grupin e nevojshëm të tipareve. Mos harroni të punoni për veten tuaj për të rritur apelin tuaj në sytë e partnerit tuaj të mundshëm.

Mos u ktheni në të kaluarën tuaj.

Zgjidhni vetëm ata partnerë potencialë që posedojnë së paku 75% të tipareve pozitive në listën tuaj. Pastaj ka një probabilitet të lartë që kur përfundon gjendja fillestare e pasionit, dashuria juaj e ndërsjellë do të qëndrojë. Mos u jepni tundimeve dhe presionit nga ata që janë përreth jush.

Nëse marrëdhënia juaj mbaron, filloni me hapin 1. Gëzoni jetën tuaj vetëm dhe shtoni sa më shumë miq rreth vetës.

Si funksionon për njerëz të ndryshëm?

Le të imagjinojmë një grup prej 3 grave dhe 3 burrave. Kjo është ajo që duket lista e tyre:

Secili prej tyre e di saktësisht se çfarë është lista e preferencave të tyre për partnerët e tyre të mundshëm. Lisa dhe Zoe si të tre burrat ndërsa Sonya i pëlqen vetëm 2 burra. Ndërsa Arny pëlqen vetëm Sonya.

Në fillim, secila nga gratë tregon tërheqjen e saj tek njeriu që është në krye të listës së saj.

Burrat bëjnë të njëjtën gjë.

Për fat të keq, nuk ka çifte deri tani, sepse nuk ka tërheqje reciproke. Tani gratë tregojnë se ata janë tërhequr për njeriun e dytë në listën e tyre.

Burrat gjithashtu zgjerojnë preferencat e tyre dhe u drejtohen zonjave të dyta nga listat e tyre. Arny është ende i interesuar vetëm në Sonya.

Nëse një grua afrohet nga dy burra nga lista e saj, ajo do të zgjedhë atë që është i pari në listën e saj.

Për shembull, Lisa u tërhoq menjëherë te Marku, edhe pse ishte e dyta në listën e tij. Sa për Markun, e preferuari i tij ishte Zoe, por ajo nuk pranon të dalëmë të , sepse ai është preferenca e saj e fundit. Kjo është arsyeja pse Mark i afrohet si Zoe dhe Lisa.

Nick iu afrua Lisa që që nga fillimi. Por ai nuk ishte i preferuari i saj. Kjo është arsyeja pse kur Marku, numri një i saj, fillon të ballafaqohet me të, ky çift është formuar.

Si rezultat, krijohen 2 çifte:

Sonya nuk ka gjetur një partner të përshtatshëm i cili duket se nuk është në mesin e atyre 3. Arny gjithashtu nuk mund të datonte Sonya, kështu që ai është përkohësisht i vetëm.

Kjo është se si punojnë faqet e internetit me takim. Disa njerëz që ju i përjashtoni menjëherë, të tjerët me të cilët bisedoni, dhe takoni vetëm ata që janë të preferuarit tuaj.

Sekreti i kësaj formule është se ajo përfshin kërkesat e të dyja palëve. Një njeri formon një çift vetëm me gruan që në fund të fundit është e interesuar për bashkimin e tyre.

Në ditët e sotme, ky algoritëm përdoret në shkollat ​​në përzgjedhjen e studentëve, detyrat e mjekëve në spitale dhe madje edhe në kërkim të donatorëve të veshkave.


Copyright © Gazeta “Si”Më Shumë