Treg

ERE miraton çmimet e reja të energjisë për furrat e bukës dhe pastiçerive

Nga Gazeta 'SI' - Enti Rregullator i Energjisë ka miratuar çmimet e reja të energjisë për furrat e bukës, sipas kategorive.

Sipas vendimit, furrat e bukës që nuk prodhojnë produkte të tjera do të faturohen me të njëjtin çmim, 7.6 lekë/kilovat. Për furrat e bukës që janë dhe pastiçeri energjia do të kushtojë 9.5 lekë, ndërsa për bizneset që ofrojnë dhe shërbim kafeneje do të jetë 12 lekë.

Çmimet e reja kanë disa kohë që diskutohen, por kërkesa u bë zyrtare vetëm pak javë më parë, kur OSHEE i propozoi ERE-s, ndryshimet. Sipas Operatorit të Shpërndarjes, furrat e mëdha që shërbenin dhe si pastiçeri dhe si bar-kafe kishin abuzuar me blerjen e energjisë.

Më herët ky propozim solli reagimin e shoqatës së brumrave dhe pastiçerisë të cilët paralajmëruan rritje të çmimit të bukës dhe prodhimeve të tjera.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë