Jete & Stil

Epoka e valixhes me rrota – Si do të duken udhëtimet pas pandemisë?

Bagazhet zbërthejnë se si udhëtimi ndërkombëtar ka ndryshuar në epoka. Aventurierët në moshën e zbulimit të shekullit të 15-të lundruan në galeonat e ngarkuara me  armë dhe  furnizime,  për udhëtime që mund të zgjasnin me vite. Aristokratët në një  “turne  madhështor” në shekullin e 18-të shëtitën nëpër Europë për muaj të tërë në karrocat me kuaj, të mbushura me trungje, shërbëtorë dhe madje edhe orendi. Valixhja arriti në fund të shekullit të 19-të kur kalimi i disa javëve jashtë u bë më i zakonshëm,  për të pasurit. Deri në vitet 1970, turistët dhe ekzekutivët kishin nevojë të bënin bagazhet për disa net larg,  nëpër aeroporte të mëdha. Dhe kështu çanta me rrota u bë  simbol i epokës së udhëtimeve masive.

Dëshironi të VAZHDONI Së lexUARi artikullin?

Abonohu tani, është falas!


Më Shumë