Lajme

Ende pa nisur Aeroporti i Vlorës, Albcontrol hap tenderin për kullën

Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë nuk ka hapur ende garën për ndërtimin e Aeroportit të Vlorës. Megjithatë, Albcontrol ka hapur garën për masterplanin të navigimit ajror të këtij aeroporti.

Fondi i limit i vënë në dispozicion është 198 milionë lekë. Tek shtojca e specifikimeve teknike, Albcontrol kërkon përgatitjen, rishikimin dhe dorëzimin e konceptit të kullës që do të ndërtohet në aeroportin e vlorës, kërkesat teknike të detajuara për ndërtimin e kësaj kulle dhe masterplanin e zhvillimit navigacional si dhe studimin e fizibilitetit për shërbimet navigacionale që do të kryhen në këtë aeroport.

LEXO EDHE:
A po tërhiqen turqit nga aeroporti i Vlorës?
Aeroporti i Vlorës, tërhiqen turqit. Hapet gara ndërkombëtare

Lloji i procedurës së prokurimit është hapur me mjete elektronike dhe afati i fundit është data 11 shtator i këtij viti. Hapja e këtij tenderi nga Albcontrol nuk do të thotë se do të nisë puna për ndërtimin e kullës, apo masterplanit të navigimit për Aeroportin e Vlorës, por sinjalizon se puna për ndërtimin e këtij aeroporti pritet të nisë brenda disa muajve.

Ministria e Infrastrukturës dhe Energjisë njoftoi në muajin prill hapjen e garës për ndërtimin e kësaj vepre pas dështimit të negociatave me një konsorcium prej tre kompanishë turke, për këtë aeroport.

Puna për ndërtimin e Aeroportit të Vlorës duhej të niste në qershor të vitit 2018. Në janar të këtij viti, ministri i Infrastrukturës dhe Energjisë në atë kohë, Damian Gjiknuri doli para mediave për të njoftuar kalimin me procedurë të përshpejtuar në qeveri të projektligjit që u hapte dritën jeshile negociatave me konsorciumin e kompanive turke.

Qershorin 2018 si afat e dha Kryeministri Edi Rama, ndërsa vetë Gjiknuri foli me bindje se brenda atij viti punimet do të nisnin. Por, punimet nuk nisën as në qershor dhe as me mbylljen e 2018, madje nuk kanë nisur ende. Arsyet e mosnisjes së tyre, Kryeministri Edi Rama i shpjegoi gjatë një takimi elektoral për zgjedhjet e qershorit në zonën e Finiqit, ku premtonte një tjetër aeroport.

Kryeministri Edi Rama gjatë takimit elektoral në Finiq, ku premtonte që brenda mandatit të kryebashkiakut të ri të Sarandës do të nisë puna për ndërtimin e aeroportit të këtij qyteti. Gazeta Si, 19 gusht 2018

“Nuk dua të jap data dhe afate, sepse e mësova dhe unë që data dhe afate jep vetëm për punët që i ke të gjitha në dorë, pasi kur është fjala për partnerë të tjerë siç është rasti i Aeroportit të Vlorës, që kishim të bënim me partner të tjerë, sado seriozë dhe pastaj negociatat nuk dolën me sukses, sepse ne donim një kontratë më të avantazhua. Atëherë s’po jap data dhe afat, por po ju them se pa asnjë diskutim brenda mandatit të Kristaqit këtu aeroporti do ketë nisur nga puna kantier real. Dëshira ime dhe puna që do bëjmë është që ta përfundojmë. Po më mirë të jemi të kujdesshëm dhe po përfundoi para afatit do na doni më shumë. Më mirë të na doni më shumë kur të përfundojë para afatit sesa të rrudhni buzët më shumë nëse shkelet afati”, tha Rama.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë