Një ndër ëmbëlsirat që gatuhet më shumë në vjeshtë, është ëmbëlsira me mollë. Kjo ëmbëlsirë është e stinës ndaj nuk ka si të mos jetë e shijshme. Për 4 mollë të pjekura do të ju duhen :
4 mollë mesatare
gjysmë filxhani tërshëre të bluar
gjysmë filxhani sheqer ngjyrë kafe
2 lugë të vogla kanellë
1 lugë xhenxhefil
250 gram gjalpë
Përgatitja:
Në një enë përzieni kokrrat e bluara të tërshërës, sheqerin dhe erëzat. Mollëve të pastruara më pare i heqim pjesën e brendshme të farave dhe i mbushim me përzierjen. Në majë të secilës mollë vendosim pak gjalpë dhe 1/4 e filxhanit të ujit . Piqini në furrë për 1 orë.
Copyright © Gazeta “Si”
Të gjitha të drejtat e këtij materiali janë pronë ekskluzive dhe e patjetërsueshme e Gazetës “Si”, sipas Ligjit Nr.35/2016 “Për të drejtat e autorit dhe të drejtat e tjera të lidhura me to”. Ndalohet kategorikisht kopjimi, publikimi, shpërndarja, tjetërsimi etj, pa autorizimin e Gazetës “Si”, në të kundërt çdo shkelës do mbajë përgjegjësi sipas nenit 179 të Ligjit 35/2016.