Keshilla

E dini moshën kur vetëvlerësimi i njeriut arrin majat?

Ndonëse të gjithë mendojmë se mosha kur kemi vetëvlerësimin më të lartë për vetën përkon me moshën e rinisë, pikërisht në kohën kur çdo kush, mbaron studimet, gjen një punë të mirë, rritet profesionalisht etj. Por në fakt kjo nuk është aspak e vërtetë.

Sipas një studimi të fundit me 300 persona është zbuluar se mosha ideale kur vlerësimi për veten arrin majat është në moshën 60-vjeçare.

Po pse pikërisht në këtë moshë?

Në të gjashtëdhjetat ju nuk keni më kujdes së çfarë njerëzit e tjerë mendojnë për ju dhe jeni ne paqe me trupin tuaj, ndoshta edhe për shkak të përvojës së jetës. Një pjesë tjetër janë edhe presionet e mediave sociale të cilat bëjnë që njerëzit të kenë më pak vetëvlerësim tek vetja e tyre. Një studim vitin e kaluar, arriti në përfundimin se Instagram-i është rrjeti social më i keq në aspektin e ndikimit të tij në shëndetin mendor. Njerëzit në këtë moshë nuk merren shumë me rrjetet sociale.


Copyright © Gazeta “Si”Më Shumë