Teknologji

Droni që do të zëvendësojë postierët, shpikja e radhës nga Amazon

Amazon ka thënë se brenda pak muajsh do të përdorë drone për të ndarë paketa për konsumatorët. Ajo zbuloi shpikjen e saj të fundit në një konferencë në Las Vegas, duke treguar aftësinë e dronit që do ta bëjë më të lehtë transportin dhe do të zëvendësojë postierët. Drejtuesi Ekzekutiv Amazon Jeff Wilke tha se droni do të jetë në gjendje të udhëtojë 15 milje për të transportuar paketa me peshë 2.3 kg ose më pak.


Wilke nuk tha se ku do të kryheshin fillimisht dërgesat e dronëve apo kur. Megjithatë, Administrata Federale e Aviacionit të SHBA i tha BBC se i kishte dhënë leje Amazon për të operuar me dronët në SHBA. “FAA lëshoi një Certifikatë të Posaçme të Vlefshmërisë Ajrore në Amazon Prime Air që lejon kompaninë të operojë avionin e saj pa pilot MK27 për kërkimin dhe zhvillimin dhe trajnimin e ekuipazhit në zonat e fluturimit të autorizuar”, tha rregullatori. “Amazon Prime Air planifikon të përdorë avionin për të krijuar një operacion të shpërndarjes së paketave në Shtetet e Bashkuara. Kjo certifikatë është e vlefshme për një vit dhe ka të drejtën e rinovimit”.

 

Më Shumë