Lajme

Dosja “Hajdari”, Izet Haxhia dorëzon në gjykatë kërkesën për rigjykim

Avokati Fran Dashi ka paraqitur kërkesën për rivendosjen në afat të ankimimit ndaj vendimit për Izet Haxhinë.

“Jemi për të studiuar aktet e para. Pretendimi ynë është të rihapet dosja nga e para. Pasi hetimi dhe gjykimi i klientit tim për ngjarjen e 12 shtatorit 1998 është bërë në mungesë”- deklaroi avokati Fran Dashi.  

Avokati nuk dha sqarime nëse Izet Haxhia do të paraqesë prova të reja, që do të mundësonin rihapjen e çështjes apo do të mbështeste kërkesën vetëm në momentin procedurial të gjykimit në mungesë.

Ish truproja e ish Kryeministrit Sali Berisha u ekstradua nga Turqia pas 19 vitesh dhe aktualisht ndodhet në ambientet e burgut 302 në kryeqytet.

Avokati i Izet Haxhisë kishte paralajmëruar dhe më herët rihapjen e çështjes së klientit të tij.

Ish truproja i Berishës është dënuar me 25 vite burg për vrasjen e Azem Hajdarit, në shtator 1998, por vetë Izet Haxhia nuk e ka pranuar asnjëherë pjesëmarrjen në vrasje.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë