Keshilla

Çfarë e shkakton gërhitjen?

Gërhitja është frymë e zhurmshme gjatë gjumit. Ky është një problem i zakonshëm mes të gjitha moshave dhe të dy gjinive.

Gërhitja mund të ndodhë çdo natë ose me ndërprerje. Personat më të rrezikuar janë meshkujt dhe ata që janë mbipeshë. Gërhitja është problem i të dy gjinive, edhe pse është e mundur që gratë të mos paraqiten me këtë ankesë aq shpesh sa meshkujt.

Ndërsa fle, muskujt e fytit tuaj fillojnë të çlodhen, gjuha juaj bie prapa dhe fyti juaj bëhet i ngushtë. Ndërsa muret e fytit fillojnë të lëkundin frymën – përgjithësisht kur merr frymë.

Ekspertët nuk janë krejtësisht dakord për atë që shkaktongërhitjen gjatë natës, por Dr. Das Gupta thotë se struktura e fytyrës së njënjeriu mund të pengojë që ajri të rrjedhë natyrshëm gjatë daljes dhe kjo mundtë shkaktojë zhurmë. Tani, çfarë do të thotë kjo për shëndetin tuaj? Guptathotë se në shumicën e rasteve gërhitja nuk është e rëndë për shëndetin, pormund të çojë në gjumë jo të rehatshëm dhe shpesh të ndërprerë.


Copyright © Gazeta “Si”Më Shumë