Vende dhe Udhetime

Capri u ndalon vizitorëve përdorimin e plastikës

Turistët që vizitojnë Caprin do të përballen me gjoba deri në 500 euro nëse kapen duke përdorur gjëra plastike. Kjo masë është marrë në përpjekje për të ndaluar ndotjen e bregdetit të Napolit.

Kryebashkiaku Giovanni De Martino dhe kreu lokal i grupit të gjelbër Legambiente kanë thënë se ky është një vendim që do të mbrojë vendin nga ndotja. Ligji hyri në fuqi me 1 maj, dhe ndalon qeset plastike, pjata, gota dhe gjithçka plastike. De Martino tha për Times. "Është një ndryshim i madh, ne duhet të ruajmë mjedisin, nuk mendoj se dikush do të ankohet". Ndërsa aktivisti Nabil Pulita shtoi: 'Ata janë një vrasës i vërtetë i deteve tona'.

Tregtarët, të cilët nuk do të jenë në gjendje të shesin asgjë nga plastika me përdorim të vetëm, kanë 90 ditë kohë për të shmangur stoqet e tyre ekzistuese. Capri, i cili është shtëpia e 12,000 njerëzve, paraqiti një taksë turistike disa vjet më parë, të ardhurat e të cilave janë përdorur pjesërisht për të ndihmuar në kujdesin ndaj mjedisit. Mbështesni gazetarinë e lirë dhe regjistrohuni te Mendjet e Pavarura.

Megjithëse ishulli po merr udhëheqjen e politikave mjedisore – pjesa tjetër e Bashkimit Evropian nuk po ndalon plastika me përdorim të vetëm deri në vitin 2021. Ishulli Tremiti, një arkipelag jashtë brigjeve lindore të Italisë, ndalonte plastika nga 1 maji 2018, i shoqëruar nga kërcënimi i gjobave prej 50 deri 500 euro për shkelësit e rregullave.


Copyright © Gazeta “Si”Më Shumë