Vende dhe Udhetime

Brenda shpellave nënujore në Islandë, aty ku takohen pllakat tektonike (VIDEO)

Islanda dhe një pjesë e mirë e vendeve nordike që lagen nga ujërat e detit e Veriut dhe Oqeanit Arktik njihen për Fjordet dhe pamjet spektakolare të tyre.

Por një grup zhytësish profesionist kanë ndërmarrë një nismë për të eksploruar atë që fshihet në thellësinë e këtyre fjordeve.

Zhytja në parkun kombëtar Thingvellir, në afërsi të Reykjavik në Islandë ofron pamje mbresëlënëse të thellësisë së Fjordeve midis pllakave tektonike.

Pamja është me të vërtetë spektakolare, por duhet nënvizuar se këta zhytës e kanë rrezikuar shumë jetën e tyre duke u zhytur në këto ujëra, ku temperaturat e ujit janë shumë të ulta.

 

Më Shumë