Para

Bitcoin kap vlerën e 41 mijë dollarëve. Pse po rritet pikërisht tani?

Nga Gazeta ‘Si’-Tregu i kriptove është duke dëshmuar performancën e tij më të mirë që nga maji i vitit të shkuar.

Sot Bitcoin kaloi shifrën e 40 mijë dollarëve. Rritja e fundit e ka çuar kapitalin total të tregut të kriptove në 1.54 trilion dollarë, niveli më i lartë i arritur këtë vit.

Ekspertët thonë se besimi në rritje në tregun e kriptove është ushqyer nga pritshmëritë për uljen e normave të interesit nga Rezerva Federale e SHBA në vitin 2024 dhe miratimi eventual i një Bitcoin ETF, i cili mund të rrisë çmimin e kriptomonedhës më të madhe në botë. 

“Ky nivel përfaqëson një rritje mbresëlënëse prej 140% që nga fillimi i vitit. Më shumë se vetëm një vlerë numerike në një grafik, rritja e çmimit të Bitcoin reflekton një ndryshim më të gjerë në ndjenjat rreth kriptosve", tha Rahul Pagidipati, drejtues i ZebPay, është shkëmbimi më i sigurt i kriptove.

Në nivel makro, parashikimi i uljes së normave të interesit nga Rezerva Federale ka rritur çmimet e mallrave. Ari ka arritur nivelet më të larta historike dhe Bitcoin është rikuperuar me gati 15.000 dollarë gjatë muajit të kaluar. 

Me potencialin për një recesion ekonomik në SHBA, menaxherët e fondeve parashikojnë një nivel konsensusi prej 80% për një trend të uljes së normës së interesit në vitin 2024, duke shënuar nivelin më të lartë të konsensusit të regjistruar ndonjëherë. 

Burimi: Cointelegraph/Përshtati Gazeta Si


Copyright © Gazeta “Si”


Lajme të lidhura

Më Shumë