Treg

Bien fitimet, Samsung do të përballet me sfida të reja

Fitimet e Samsung kanë rënë gjatë tremujorit të fundit, ndërsa firma gjithashtu paralajmëroi sfida të reja përpara. Prodhuesi më i madh në botë i smartphone-ve tha që fitimi operativ ra me 56% nga një vit më parë. Rezultatet pasqyrojnë një ngadalësim më të gjerë të industrisë, të ndikuar nga lufta tregtare e SHBA-Kinë. Firma gjithashtu përballet me ndërprerje më të mundshme të biznesit të saj për shkak të një mosmarrëveshje tregtare midis Seulit dhe Tokios.

"Kompania po përballet me sfida nga paqartësitë jo vetëm në fushat e biznesit, por edhe nga ndryshimet në mjedisin makroekonomik global", u tha në një deklaratë nga Samsung
Japonia kohët e fundit vendosi frenime të eksportit në materiale të caktuara industriale që Seulit i duhen për të bërë gjysmëpërçuesit dhe ekranet. Masa ka ngritur shqetësime në lidhje me rrezikun që tregtia i paraqet furnizimeve globale të teknologjisë dhe mund të ndikojë në fitimet e ardhshme të Samsung.

Kompania gjithashtu tha se do të përqendrohej në lançimin e produkteve të reja në tremujorin e tretë, duke përfshirë smartphone të saj të parë të palosshëm.
Samsung duhej të vonojë lëshimin e smartphone të ri të palosshëm në fillim të këtij viti pas raporteve për ekranet e prishura. Defektet me pajisjen vërtetuan disa probleme për firmën, e cila ka parë rënie të shitjeve të smartphone dhe përballet me konkurrencë në rritje nga rivalët, përfshirë Huaëei të Kinës. Javën e kaluar, Samsung tha që Galaxy Fold do të dalë në shitje në shtator pasi u bënë përmirësime në smartphone.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë