Lajme

Betohet kryetari i ri i Bashkisë së Devollit

Kryetari i ri i Bashkisë së Devollit, Eduard Duro, është betuar ditën e sotme pas konstituimit të këshillit.
Mbledhja u zhvilloi te godina e n/prefekturës, pasi demokratët nuk e lejuan që të zhvillohen te bashkia e Devollit, që drejtohet nga i zgjedhuri i PD-së. Mbështetësit e bashkisë u mblodhën para bashkisë, pasi nuk e njohin kandidatët e PS-së.
Duro pas betimit u shpreh se nga sot fillon një qeverisje e re.
“Nga sot për Devollin fiton një qeverisje e re, që do të ndryshojë qytetin e Bilishtit dhe fshatrat e Devollit”, tha ai.
Ndërkohë, kreu aktual i bashkisë, përfaqësues i PD-së, Bledjon Nallbati, deklaroi më herët për mediat se 30 qershori është shfuqizuar dhe se nuk ka kryetar dhe këshill të ri. Ai ka theksuar se do të mbrojë Kushtetutën.
“Ne po vijojmë punën. Nuk ka pasur zgjedhje. Populli i abandonoi. Ishin zgjedhje të PS. Bashkia po uzurpohet. Ne zbatojmë dekretin e Presidentit. 30 qershori është shfuqizuar. Do mbrojmë Kushtetutën. Nuk ka kryetar të ri, as këshill të ri. Kryetarët vijnë dhe ikin me zgjedhje. Nëse bashkia pushtohet do t’i ndalojmë dhe procedojmë pranë prokurorisë”, deklaroi Nallbati.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë