Futboll

BcPartners: Inter? Interesohemi për klube që mund të konkurrojnë në nivele të larta

Janë ditë decisive për të ardhmen e Inter, thelbësore për të kuptuar nëse Suning do të mbetet në komandë duke gjetur një partner të pakicës ose nëse familja Zhang do të heqë dorë nga kontrolli i klubit. Mes shumë zërave është edhe ai i interesit të një fondi nga Katari, por diskutimet më të përparuara janë ato me BcPartners, fondi londinez që tashmë ka kryer dhe përmbyllur kontrollin e duhur për pasqyrat financiare të zikaltërve. Java që sapo ka filluar mund të çojë në lajme të rëndësishme dhe në këtë drejtim deklaratat e menaxherit të BcPartners Nikos Stathopoulos nuk duken të rastësishme: “Interi? Padyshim që nuk mund të komentoj marrëveshjet që nuk janë bërë – ka deklaruar për Bloomberg njeriu që po negocion me familjen Zhang – por sigurisht që po marrim në konsideratë të investojmë në sport, pavarësisht nëse ato janë Liga apo pronësi të klubit. Dhe klubi duhet të jetë një klub me mundësi të larta për të garuar në nivelin më të lartë ”

Përveç problemeve të likuiditetit, pasojë e krizës pandemike, Suning ka marrë bllokimin nga qeveria kineze për investime të huaja në fushën e sporteve. Pronësia kineze, që gjithmonë ka treguar seriozitet të madh ndaj Interit dhe tifozëve të saj, ka garantuar menaxhimin e projektit deri në fund të vitit, pa fshehur nevojën për të kërkuar aksionerë të rinj të mundshëm që marrin shumicën ose pjesën e pakicës së kompania. Fondi BC Partners është sigurisht më i interesuari dhe fjalët e Stathopulosit sot, nëse ka pasur ndonjëherë nevojë, janë një konfirmim i qartë.

Në të vërtetë fondi më i afërt për të arritur një marrëveshje me grupin Suning do të ishte Fondi i Investimeve Publike (Pif ) nga Arabia Saudite.  Me seli në kryeqytetin, Riad, është ndër fondet më të mëdha të pasurisë sovrane në botë me një aset totale të vlerësuar prej 347 miliardë dollarësh dhe u themelua me qëllim të investimit në emër të qeverisë së Arabisë Saudite.

Operacionet menaxhohen nga Yassir al Rumayyan, i cili aktualisht menaxhon një portofol me afërsisht 200 pasuri të ndryshme (përfshirë aksionet në Boeing, Facebook dhe Disney).  Fushat e saj të veprimit përfshijnë aviacionin, naftën, gazin dhe argëtimin.  Dhe pikërisht këtu do të hynte interesi për Interin. Me sa duket, vlerësimet e vazhdueshme janë më pranë kërkesave të grupit kinez , krahasuar me ofertën e paraqitur javët e fundit nga Partnerët BC.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë