Libra

Barack Obama thyen rekord, “Një tokë e premtuar”, libri më i shitur në memorien presidenciale

“Një Tokë e Premtuar” e ish-Presidentit amerikan Barack Obama ka shitur gati 890,000 kopje në SH.B.A. dhe Kanada në 24 orët e para, duke e vendosur atë në top listën e librit më të shitur në memorien presidenciale.

"Ne jemi të entuziazmuar me shitjet e ditës së parë", tha David Drake, botues i Random House. "Ato pasqyrojnë dëshirën që lexuesit kanë për librin e shumë pritur dhe jashtëzakonisht të shkruar mirë të Presidentit Obama."

Libri i vetëm i shkruar që iu afrua asaj shifre të shitjeve ishte kujtimi i Michelle Obama “Becoming”, i cili shiti 725,000 kopje në Amerikën e Veriut ditën e tij të parë dhe ka kapur 10 milion libra në botë që nga dalja e tij në 2018.

Që nga mesdita e të mërkurës “Një Tokë e Premtuar” ishte Nr 1 në Amazon.com dhe Barnes & Noble.com.  

Për krahasim, “Jeta ime” e Bill Klintonit shiti rreth 400,000 kopje në Amerikën e Veriut ditën e saj të parë.  

Libri me shitjen më të shpejtë në kujtesë mbetet romani i shtatë dhe i fundit i Harry Potter i JK Roëling,  që në vitin 2007 shiti më shumë se 8 milion kopje brenda 24 orësh.

Ndërkohë, libri me kujtimet 768 faqe të Obamës u botua vetëm dy javë pas ditës së zgjedhjeve në SHBA dhe është kthyer në  titujt kryesorë të mediave ndërkombëtare.

Aty përfshihet rrëfimi i tij për kohën kur ishte president në Shtëpinë e Bardhë, momentet kryesore në presidencën e tij,  dhe reflektimet e tij mbi ngritjen e Trump.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë