Menaxhim

Autoriteti i Konkurrencës nis hetimet për furrat e bukës që rritën çmimet

Autoriteti i Konkurrencës në Shqipëri pohoi për Gazetën “SI” se po hetohen subjektet tregtare të shitjes së bukës të cilat rritën çmimin e saj me 10-20 lekë gjatë fillimit të kësaj jave.

Përfaqësuesit nga AK-ja u shprehën se pas mbylljes së procesit të hetimit do të merren masa në rast se do të konstatohen shkelje.

Shitësit dhe pronarët e furrave të bukës janë shprehur më herët për “SI” se rritja e çmimit të bukës ka ardhur si pasojë e rritjes së çmimit të miellit të prodhuar në vend dhe atij të importuar, por përsëri janë furrat që janë vendosur nën hetim nga AK-ja.  

Rritja e çmimit të bukës nuk ka ndodhur në të gjitha furrat e saj, por në disa prej tyre duke paralajmëruar për zgjerim dhe rritje të mëtejshme.


Copyright © Gazeta “Si”


Lajme të lidhura

Më Shumë