Lajme

Anija “Oriku” shpëtoi 140 emigrantë nga Siria dhe Afganistani

Anija “Oriku” dhe ekuipazhi i saj, pjesë e operacionit të NATOp-s janë përballur me një fluks të shtuar emigrantësh të paligjshëm gjatë patrullimit në detin Egje.
Ministrja e Mbrojtjes, Olta Xhaçka, me anë të një postimi në rrjetet sociale bën të ditur se në vetëm 3 ditë kanë ndaluar 4 gomone të ndryshme me rreth 140 emigrantë afganë e sirianë në bord, gjysma e të cilëve gra e fëmijë që rrezikojnë jetën në ujërat mes Turqisë e Greqisë.
"140 emigrantë afganë e sirianë, 30 prej të cilëve fëmijë, kanë zbritur shëndoshë e mirë në tokë, të ndihmuar nga djemtë tanë me mision në detin Egje. Në bashkëpunim me rojën bregdetare turke dhe greke, anija “Oriku”, pjesë e operacionit të NATO-s “Sea Guardian”, brenda 3 ditëve ka asistuar në shpëtimin e 4 gomoneve ku udhëtonin të rritur e fëmijë", tha ajo.
Që prej vitit 2016, kur Shqipëria u bë pjesë e misionit të NATO-s në detin Egje, janë mbi 2 mijë fëmijë, gra e burra të shpëtuar nga djemtë tanë të Forcës Detare.

https://www.facebook.com/xhackaolta/videos/375426180063092/?__xts__[0]=68.ARDhbXtPyguglamulqPD2npHvCiccFhqr57GI_2EUPSYJY-JC3KBeD209AQdygv3-7b6mbAt6HZ9nB0Wod7eQlqm0P_ONoNDJJXmTIPQlhYUoFsFVkr1U511iwb0w0ySZC4uyGvvT2OPadmuW1FVJXbSdNxdU2Wsq8TqL0IvnMhvU_WfUlkAFZItZa7cm9PxKZOfrvtEhZ0BhLIwHtQc3Wg4kQdUxS6af_Wir1zNP9nPBKaoVjUpFg9qz-9Jdm60fGuFvZf_kiQJa46JdQBgiaxBo_g2xN8dCTRFPRXp_PQ50sOKWyynxms34zVLjXr0PXUfHeAXS-tPjXByOH0B1u2xw0VfEyZjkCylsw&__tn__=-R

Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë