Art dhe Kulture

“Andrra N’Tren”

Kanë udhëtuar me tren nga Tirana për në Shkodër, në kërkim të një andrre, asaj në tren… E në kërkim të kësaj ëndrre, duke u rikthyer pas në kohë, në vitet 40- 50-të janë mbi 500 adhurues të jazzit. Nga stacioni i trenit, festa është zhvendosur në pedonalen e qytetit të Shkodrës. Dhjetëra të rinj i janë bashkuar kësaj feste, të veshur për swing.

Në Shqipëri kjo rrymë nuk është shumë e përhapur, por ka një kategori njerëzish që e pëlqejnë dhe ndjekin nëpër club ku luhet jazz.

Për rreth 12 orë maratona shoqërohet me muzikë live në një udhëtim që nis në Tiranë me objektiv Shkodrën, qytetin e veçantë verior.   “Andrra n’tren” organizohet për herë të tretë në Shqipëri nga shoqata kulturore Hemingway.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë