Politike

Ambasadori gjerman thirrje politikës: Bashkëpunoni, Kuvendi duhet të jetë një forum

Pas ambasadës së SHBA në Tiranë dhe asaj të Britanisë së Madhe, për situatën bllokuese të punimeve të Kuvendit ka reaguar edhe  ambasadori i Gjermanisë, Karl Bergner.

“Po ndjek me shqetësim zhvillimet e fundit në Kuvendin e Shqipërisë.

Qytetarët/et e Shqipërisë presin me të drejtë nga parlamenti i tyre që të jetë një forum, ku anëtarët e të cilit të mund të prezantojnë dhe diskutojnë hapur propozime të ndryshme politike. Ky shkëmbim duhet të zhvillohet në paqe dhe të drejtohet nga rregullat, që i ka përcaktuar vetë parlamenti.

Ndaj u bëj thirrje anëtarëve të shumicës dhe opozitës në Kuvend që të bashkëpunojnë, me qëllim që të garantojnë, që parlamenti të plotësojë rolin e tij thelbësor kushtetues: kontrollin e ekzekutivit dhe ligjvënien në interes të qytetarëve/eve të përfaqësuar përmes deputetëve“


Copyright © Gazeta “Si”


Lajme të lidhura

Më Shumë