Lajme

Admir Thanza nuk kalon Vettingun

Paraditen e sotme, Komisioni i Pavarur i Kualifikimit vendosi shkarkimin e gjyqtarit Admir Thanza, bazuar në 3 kriteret e rivlerësimit. Në seancën e sotme nuk ishte i pranishëm, por përfaqësohej nga avokati i tij.

Anëtari i Gjykatës së Lartë doli javën e kaluar para vettingut, ku Komisioni i Pavarur i Kualifikimit gjeti probleme të rënda në të paktën dy nga tri kriteret e rivlerësimit të gjyqtarëve dhe prokurorëve.

Përveç fshehjes së dënimit në Itali dhe problemeve me pasurinë, Thanza ka rezultuar i papërshtatshëm për detyrën , pasi ka qenë nën hetim dhe ka pasur edhe kontakte me botën e krimit.

 Ka qenë asistenca e Operacionit Ndërkombëtar të Monitorimit ajo që ka ndihmuar në zbulimin e këtij dënimi të padeklaruar nga Thanza.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë