Keshilla

A mund ta përdorim vajin e ullirit edhe si produkt bukurie?

Benefitet e vajit të ullirit në shëndetin tonë janë të shumta dhe këtë e dimë tashmë. Por nëse jeni në dilemë, a mund ta përdorim vajin e ullirit edh si produktet e bukurie, ekspertët e kanë një përgjigje edhe për ketë.

E vërteta është se vaji i ullirit i jep ndriçim lëkurës tuaj dhe nuk po flasim për shkëlqimin që mund të shkaktohet prej yndyrës. Ai ka vetinë që ta lërë lëkurën të butë dhe të freskët, falë antioksidantëve të shumtë që përmban, të cilët luftojnë lëkurën e dëmtuar. Po ashtu, vaji i ullirit është një hidratues i mirë për lëkurën.

Por, nga ana tjetër, vaji i ullirit, ashtu si shumica e vajrave, bllokon poret dhe kjo gjë është e frikshme. Ai është shumë i yndyrshëm, për këtë arsye mund të shkaktojë pika të zeza dhe puçrra në lëkurën tuaj. Prandaj, më mirë përdoreni vajin e ullirit në ushqime dhe jo direkt në lëkurën tuaj (vetëm nëse jeni me fat dhe nuk keni pasur kurrë një fytyrë me akne).


Copyright © Gazeta “Si”
Më Shumë