Teknologji

5G do të jetë gati këtë vit

Është folur edhe më parë për teknologjinë e internetit 5 G, por 2019-ta është në të vërtetë viti kur smartfonë 5G do të jenë në dispozicion të blerësve në disa tregje, pasi transportuesit lokalë janë gati të lançojnë.

Kina do të lëshojë licenca të përkohshme në qytetet e përzgjedhura këtë vit për të promovuar përdorimin komercial të teknologjisë së re, tha ministri i industrisë i Kinës në një intervistë me transmetuesin shtetëror China Central Television.

Miao Wei, ministri i industrisë dhe teknologjisë informatike të Kinës, tha se vendi do të përshpejtojë ndërtimin e rrjeteve 5G dhe prodhimin e pajisjeve përkatëse në shtëpi duke shtyrë përpara përdorimin e teknologjisë së re në arsim, shëndetësi dhe fusha të tjera.

Kina po garon për të përqafuar gjeneratën e ardhshme të rrjeteve celulare super të shpejta, të cilat pritet të jenë një forcë lëvizëse në revolucionin e ardhshëm industrial.

Në të ardhmen, rreth 20% e rrjetit 5G do t’i kushtohet komunikimit, ndërsa 80% do të shërbejnë në internet për pajisje dhe automjete, tha Miao.

 

Më Shumë