Vende dhe Udhetime

20 qytetet më të vizituara në 2018

Mastercard ka publikuar Indeksin vjetor të Qyteteve të Destinacionit Global, i cili mat rritjen dhe rënien e udhëtimeve në 162 qytete anë e mbanë botës.

Këtë vit Bangkok mbajti vendin e parë nga viti i kaluar, i cili nuk ka gjasa të ndryshojë për shkak të një rritje të madhe të parashikuar prej 9.6% këtë vit.

Ndërkohë, Dubai doli në krye në aspektin e shpenzimeve të vizitorëve – një vizitor shpenzoi mesatarisht 537 dollarë në ditë në qytetin e Lindjes së Mesme.

Hidhni një sy listës më poshtë për të parë 20 qytetet më të vizituara në vitin 2018, renditur sipas numrit të parashikuar të vizitorëve ndërkombëtarë në vitin 2018.

20.Bali, Indonezi – 8.43 milionë vizitorë ndërkombëtarë.


19.Osaka, Japoni – 8.78 milionë vizitorë ndërkombëtarë.


18.Barcelona, Spanjë – 9.06 milionë vizitorë ndërkombëtarë.


17.Hong Kong – 9.11 milion vizitorë ndërkombëtarë.


16.Milano, Itali – 9.19 milionë vizitorë ndërkombëtarë.


15.Palma de Mallorca, Spanjë – 9.3 milionë vizitorë ndërkombëtarë.


14.Pattaya, Tajlandë – 9.56 milionë vizitorë ndërkombëtarë.


13.Mekke, Arabia Saudite – 9.73 milionë vizitorë ndërkombëtarë.


12.Phuket, Tajlandë – 10.08 milionë vizitorë ndërkombëtarë.


11.Seul, Koreja e Jugut – 10.13 milionë vizitorë ndërkombëtarë.


10.Antalia, Turqi – 11.27 milionë vizitorë ndërkombëtarë.


9.Tokio, Japoni – 12.12 milionë vizitorë ndërkombëtarë.


8.Stamboll, Turqi – 12.8 milionë vizitorë ndërkombëtarë.


7.Kuala Lumpur, Malajzi – 13.53 milionë vizitorë ndërkombëtarë.


6.Neë York City, SHBA – 13.67 milionë vizitorë ndërkombëtarë.


5.Singapori – 14.47 milion vizitorë ndërkombëtarë.


4.Dubai, Emiratet e Bashkuara Arabe – 16.66 milionë vizitorë ndërkombëtarë.


3.Paris, Francë – 17.95 milionë vizitorë ndërkombëtarë.


2.Londër, Mbretëria e Bashkuar – 20.42 milionë vizitorë ndërkombëtarë.


1.Bangkok, Tajlandë – 21.98 milionë vizitorë ndërkombëtarë.


Copyright © Gazeta “Si”Më Shumë