Politike

SHBA: Ndryshimi që po sjellim, lajm i keq për zyrtarët e korruptuar

Zëvendësambasadori i SHBA në Tiranë, Dan Koski, ka dhënë një paralajmërim të fortë për të gjithë zyrtarët e korruptuar në Shqipëri.
Koski ka njoftuar se Amerika ka një lajm të keq për këta zyrtarë, duke e cilësuar si rëra në ingranazhe, që sipas tij, shumë shpejt do të bëjë që aktivitetet tyre korruptive të ndalen.
Gjatë aktivitetit mbi Projektin për Planifikimin dhe Qeverinë Vendore të USAID, Koski është shprehur se jo të gjithë në Shqipëri ndajnë qëllimet e SHBA për të përmirësuar zbatimin e ligjit dhe qeverisjen e mirë, dhe se një pjesë do vijojnë luftën për të bllokuar këto qëllime të rëndësishme.
Lidhur me këtë, zyrtari i lartë amerikan ju bën thirrje atyre që e duan Reformën në Drejtësi që të mos shkurajohen, por të vazhdojnë luftën për reformat që do të forcojnë shoqërinë shqiptare.
"… jo të gjithë ndajnë qëllimet tona për të përmirësuar zbatimin e ligjit dhe qeverisjen e mirë në Shqipëri. Për zyrtarët e korruptuar, ndryshimi që ne po sjellim është një lajm i keq. Është si rëra në ingranazhe, e cila shumë shpejt do bëjë që aktivitetet e tyre korruptive të ndalen. Ne e dimë se ata do të luftojnë dhe do të përpiqen në çdo moment të bllokojnë përpjekjet tuaja për të çuar përpara këto qëllime të rëndësishme", është shprehur zv.Shefi i Misionit në Detyrë, Dan Koski.
Zyrtari i lartë amerikan ju bën thirrje atyre që e duan Reformën në Drejtësi që të mos shkurajohen, por të vazhdojnë luftën për reformat që do të forcojnë shoqërinë shqiptare.
“Mos u stepni. Mos u shkurajoni. Vazhdoni të qëndroni në këmbë dhe të luftoni për reformat që do të forcojnë shoqërinë shqiptare për ju dhe brezat e ardhshëm. Ju besoni që në horizont është një e ardhme më e ndritur për Shqipërinë. Të njëjtën gjë mendojmë edhe ne, dhe do ta vijojmë këtë rrugëtim së bashku me ju”, u shpreh zv.Shefi i Misionit në Detyrë, Dan Koski.

https://www.facebook.com/usembassytirana/posts/10156682680905838?__xts__[0]=68.ARAGKyOrYvgccS38UKkcL3VegnycLQvFZ2is6Cu77cWEdmsmk1zgZeH6ixeKGtI1FrtgdKWBGsW83rKskfunA4WXhykBOTZ6Wq33nFTzWzacNwE_gDVEEgBRl7W36jQU2p7rWhWeDRJb1NbsXmNPY_8-BsAxsBNmo5p7lGlL-OIj3yfCjq_3TzhX02iPVq-dUEfXEqFoJTB9eSERklZMBoTNAN3vv58N28Cus1XyyVKmxG3OO8d8CAN5Y8d-XXcPrSs2p0puLVszev1b7dX2hQId-pdF5RHZANkqLeAofrirIOc6S-5SxNbR2YfUkYT4t4V4MbdJ3dyFbocYNQ&__tn__=-R

Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë