Muzike

Zucchero, mesazh shprese në Venecian e boshatisur

Në Sheshin “San Marco” të boshatisur në Venecia, Zucchero ‘Sugar’ Fornaciari performoi për herë të parë ndonjëherë këngën e papublikuar “Amore adesso”, një adaptim në italisht i këngës “No Time For Love Like Now” nga Michael Stipe dhe Aaron Dessner. Një mesazh dashurie, një ftesë për një rifillim të vetëdijshëm, një dëshirë për shpresë dhe pozitivitet për rimëkëmbjen e vendit: “Nuk ka kohë më të mirë për të treguar dashuri, pasi tani, është një koncept që unë e ndaj plotësisht dhe që kam vendosur, me bekimin e Stipe, ta bëj timin”, është shprehur ai.

Për momentin Zucchero ka vetëm disa foto nga shfaqja në sheshin historik venecian, bosh në përputhje me rregulloret në fuqi për të luftuar emergjencën nga Covid-19. Ylli italian tha: “Herën e parë që dëgjova ‘No Time For Love Like Noë’ më përfshiu emocionalisht shumë, si për melodinë e tij ashtu edhe për mesazhin e tij të rëndësishëm. Unë rregullova këngën me ndihmën e Max Marcolini që shkroi tekstin në italisht, duke u përpjekur të ruajë besimin me kuptimin origjinal të këngës, e cila për mendimin tim është me të vërtetë e thellë dhe emocionuese”.

Dhe ai më pas shpjegoi vendimin për të performuar për herë të parë me këtë këngë në një prej shesheve simbolike italiane në botë: “Vendosa të performoj këtë këngë në Piazza San Marco në Venecia, një vend me të cilin jam shumë i lidhur, për të dhënë një sinjal të fortë në qytet dhe për të gjithë Italinë dhe mos harroni se nuk duhet të humbim guximin dhe shpresën”.

Në këto muaj bllokimi, Zucchero ka qenë protagonist i ngjarjeve të rëndësishme me rëndësi kombëtare dhe ndërkombëtare. Ai mori pjesë në transmetimin botëror drejtpërdrejt “Një botë: së bashku në shtëpi”, në mbështetje të Organizatës Botërore të Shëndetit, me një shfaqje që mori, ndër të tjera, vlerësimet e Guardian. Ai foli për një mesazh universal me rastin e 50-vjetorit të Ditës Botërore të Tokës, më 22 Prill, duke luajtur për herë të parë para një Kolosseumi të shkretë, të pabotuarën “Canto la vita”, marrë nga “Let Your Love Be Known” nga Bono Vox, me tekstin italian të nënshkruar nga Zucchero dhe një paraqitje me Bono në regjistrimin përfundimtar të këngës. Dhe, përsëri, ai mori pjesë në ngjarjen e Ditës së Majit në Romë me një lidhje live dhe një kontribut muzikor në shënimet e “La canzone che se ne va”, aktualisht në rotacionin e radios dhe ekstraktuar nga albumi i tij i fundit i papublikuar “DOC”.


Copyright © Gazeta “Si”Më Shumë