Lajme

Zjarret, qeveria greke: Ishin të qëllimshme

Zjarret që përpinë periferinë e Athinës mund të konsiderohen si katastrofat më të mëdha të viteve të fundit. Ndërsa, grekët po mundohen të mbledhin forcat për përballimin e kësaj tragjedie, shumë njerëz pyesin se si kanë shpërthyer njëkohësisht kaq shumë zjarre.

Por, akoma më të shqetësuar për shkaqet e zjarreve janë qeveritarët grekë.

Në një intervistë për mediat, zëdhënësi i qeverisë greke, Dhimitris Tzanakopoulos, ka deklaruar se kryeministri Alexis Tsipras ka urdhëruar që të hetohen plotësisht shkaqet e zjarreve që shkaktuan vdekjen e dhjetëra njerëzve në periferinë e Athinës.

“Kryeministri urdhëroi që dosja e çështjes t’u dërgohet autoriteteve gjyqësore, si dhe të mbanim këtë konferencë shtypi në mënyrë që t’i paraqesim popullit grek të gjitha dëshmitë që ka qeveria në dispozicion”, u shpreh Dhimitris Tzanakopoulos, zëdhënësi i qeverisë.

Edhe ministri i Mbrojtjes së Qytetarit, Nikos Toskas, duke shpjeguar video dhe të dhëna nga disa shërbime satelitore të vendit dhe amerikane, ka theksuar se ekzistojnë prova serioze për zjarrvënie të qëllimshme.

“Sa u përket hetimeve që po bëhen nga grupi hetimor i Departamentit të Zjarrfikësve në bashkëpunim me Policinë Greke, do doja të tregoja me anën e disa imazheve të paraqitura se kemi të dhëna serioze dhe gjurmë të rëndësishme për veprimtari kriminale që kanë të bëjnë me zjarrvënie”, u shpreh Nikos Toskas, ministër i Mbrojtjes së Qytetarit.

Pra, në këtë intervistë del qartë se zjarrvënia ishte e qëllimshme dhe e planifikuar, por sigurisht kanë ndikuar edhe kushtet klimaterike.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë