Lajme

Ulet inflacioni në muajin tetor

Inflacioni i i tetorit krahasuar me atë të shtatorit, ka shënuar - 0,2 %.

Sipas INSTAT, ndryshimi vjetor i indeksit të çmimeve ishte 1,9 % po aq sa në të njëjtën periudhë të një viti më parë.

Grupet që kanë ndikuar në inflacion janë “Ushqime dhe pije joalkoolike” dhe “Qira, ujë, lëndë djegëse dhe energji”,  “Transporti”,  “Argëtim dhe kulturë” , etj.

“Shëndeti” ka kontribuar  negativisht.


Copyright © Gazeta “Si”


Më Shumë