Lajme

Tsipras shpall zi kombëtare treditore

Ngjarja e Athinës ka arritur përmasat e tragjedisë.

Për grekët ajo që po kalojnë është një ferr i vërtetë. Shumë trupa njerëzish u gjetën në rrugë sot të djegur, ndërsa të tjerë që i bënë ballë zjarrit nuk mundën të mbijetonin nga retë e hirit që i asfiksoi. Disa prej tyre mundën të arrinin afër ujit të detit, në pritje të ndihmës mjekësore.

Kryeministri grek Tsipras tani në një dalje televizive i drejtohet popullit grek.  Ai shprehet se Asgjë dhe Askush nuk do të harrohet. Përpos shpalljes së gjendjes së jashtëzakonshme, ai shpall edhe zi kombëtare treditore.

Ndërkohë, qeveria greke i ka bërë thirrje BE-së për ndihmë për të luftuar zjarret shkatërruese që kanë lënë 170 të plagosur.


Copyright © Gazeta “Si”Më Shumë