Arsimi

Testi i Maturës do të zgjasë 2 orë, 60 pyetje me alternativa dhe nuk do të ketë ese

Drejtoresha e Qendrës së Shërbimeve Arsimore, Rezana Vrapi përmes një video-mesazhi ka dhënë disa detaje për maturantët në lidhje me strukturën e testit të Maturës Shtetërore 2020.
“Testi i Maturës Shtetërore 2020 do të bazohet vetëm në pyetje me alternativa. Kohëzgjatja e tij do të jetë 2 orë dhe në total, numri i pyetjeve do të jetë 60”, nënvizon ajo. Sipas saj, struktura e testit do të jetë në këtë mënyrë:
“Është llogaritur që pyetjeve me alternativa u duhet më pak kohë se sa pyetjeve me zhvillim. Prandaj, ka një kohëzgjatje deri në 2 orë dhe jo 2 orë e gjysëm. Janë hequr pyetjet ese nga pjesa e gjuhës së huaj dhe gjuhës shqipe. Dhe i gjithë testi do të bazohet vetëm në pyetje ku nxënësit do ta përzgjedhin përgjigjen. Pra, nuk do ta shkruajnë atë. Koha është e mjaftueshme”, tha Vrapi.
“Nga përvoja që ka QSHA dhe pilotimi që është bërë, gjykohet se të gjitha pyetjet janë të realizueshme brenda këtij orari, pra brenda 2-orëshit. Patjetër që ka pyetje që duan më pak kohë se sa 1 minutë, sikurse ka edhe pyetje që mund të duan 1-2 minuta”, theksoi Vrapi, por gjithsesi shtoi se koha e testit është mëse e mjaftueshme që maturantët ta mbyllin brenda orarit të caktuar.

Struktura e testit të Maturës Shtetërore nga Rezana Vrapi, Drejtore e Qendrës së Shërbimeve Arsimore👇🏼

Gepostet von Besa Shahini am Dienstag, 5. Mai 2020

Copyright © Gazeta “Si”Më Shumë